woensdag 2 augustus 2017

Overzicht Windsurf foilboards en foils


Naish Hoover 122 met Naish Thrust foil
In navolging van mijn eerste blog over de theorie van het foil surfen (https://mijnwindsurfblog.blogspot.nl/2017/02/to-foil-or-not-to-foil.html). Heb ik in deze blog geprobeerd een overzicht te maken van de verschillende beschikbare foils en foilboards welke nu te koop zijn. Aan de hand van het artikel in de Duitse Surf Magazine van juni 2017 en de websites van de verschillende board- en foil-leveranciers, heb ik een interpretatie gemaakt van de verschillende windsurffoils en windsurf foilboards. In de cellen waar geen opmerking bij staat heb ik geen reacties gevonden over het betreffende board of de betreffende vaareigenschappen in de Duitse Surfmagazine of elders op het internet.



 Opmerkingen:
De JP Hydrofoil is ook in een andere maat beschikbaar (135 en 155), net zoals de RRD X-Fire (114 en 122) en de AHD SL3 (115 en 128). De Naish Hoover 120 SUP/WS Foilboard is een compromis tussen een SUP en Foilboard en lijkt  daardoor iets minder geschikt om te foilen met zeil. De AHD AFS-1 zal worden opgevolgd door de AFS-2. De AFS-2 wordt breder en makkelijker te controleren. De RRD X-fire, de AHD SL2 en SL3 en de Starboard Move zijn ook bijzonder geschikt om gewoon mee te windsurfen. Fanatic komt in 2018 zelfs met drie lijnen boards, de Gecko Foil edition, de Blast LTD en de Falcon Slalom TE. Deze boards zijn allen in twee volumes beschikbaar. Fanatic is de eerste die in zijn folder ook een losse wedge aanprijst waarmee je de hoogte van de achtervleugel kunt verhogen, waardoor de foil beter presteert bij lichtweer. Vermeldenswaardig is ook nog dat de foils van Naish en AHD alleen in het bijbehorende board passen.





Aanvullende info:
Hieronder vind je meer info over de foils en foil-boards van de verschillende merken in deze blog.

Meer info over de AHD foil en hun windsurffoilboard vind je hier:
AHD AFS-2 foil en SL-2 en SL-3 windsurfboard
Meer info over de BIC foil vind je hier:


Meer info over de Fanatic foil: http://www.fanatic.com/windsurfing/


Meer info over de JP Hydrofoil
http://jp-australia.com/2017/products/boards/hydrofoil/

JP Hydrofoil met Neil Pryde foil


Mantafoils inflatable Wind/SUP-foil




Meer info over de Naish foil en hun windsurffoilboard vind je hier: http://www.thezu.com.au/product/naish-thrust-windsurf-foil-2018/

Meer info over de Neil Pryde foil vind je hier:



Informatie over het RRD Hydrofoil-board (H-Fire 91) vind je hier:
RRD H-Fire H91
 Informatie over het Starboard Hydrofoil-board vind je hier:


Starboard Move MKII 5,7
Zeeko Windfoils:



Geen opmerkingen:

Een reactie posten